MILIONI MARIA

Η Μαρία Μηλιώνη έχει παρακολουθήσει  μαθήματα αγιογραφίας  και  έχει  λάβει βεβαίωση αγιογραφίας από τη Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών  Ερευνητικό  Εργαστήριο Φωτογραφίας  Βίντεο  2D, 3D Animation – Ηλεκτρονικής και Έντυπης Οπτικής Επικοινωνίας και Δημοσιότητας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 από τα ΤΕΙ Αθήνας και εγκαυστικής.

Ζωγραφίζει με την τεχνική της τετραχρωμίας, αντλώντας τα θέματά της από τη μυθολογία και τον κόσμο των εννοιών.

Η τεχνική της τετραχρωμίας έρχεται πιο πίσω από το Βυζάντιο από την αρχαιότητα και τον Πολύγνωτο.

 

Πιστεύει ότι η ζωγραφική ως τέχνη δεν είναι μια ακαθόριστη προβολή στο χώρο αλλά μια ισχυρή δύναμη που συμβάλει στον εξευγενισμό της ψυχής, είναι η γλώσσα που μιλά στην ψυχή.

Ο καλλιτέχνης οφείλει να αναπτύσσει και να διαμορφώνει τη ψυχή του και να καταδύεται μέσα σ’ αυτή.

Έτσι μόνο μπορεί να μεταδώσει μηνύματα. Μόνον έτσι μπορεί να αναπτυχθεί μια σχέση μεταξύ καλλιτέχνη και του θεατή που είναι καθαρά πνευματική.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και ναούς

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :

ΤΗΛ. ΚΙΝ.  +30  6976831760

Email : maria_miliwni@yahoo.gr

 Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε το πρωτότυπο, απευθυνθείτε κατευθείαν στους καλλιτέχνες 

Si vous souhaitez acheter l'original, contactez directement l'Artiste

If you want to buy the original, contact  the Artist directly
NEW ARTWORK ARRIVALS
MAY 2022
NEW ARTWORK ARRIVALS
MARCH 2020
NEW ARTWORK ARRIVALS
MAY 2019

Τοιχογραφίες με ακρυλικό (5) και πορτραίτα με κάρβουνο και ακρυλικό (3)

NEW ARTWORK ARRIVALS
DECEMBER 2018
AGIOGRAPHY - ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ

Εγκαυστική

Με τον όρο πορτραίτα Φαγιούμ εννοείται το σώμα των προσωπογραφιών που φιλοτεχνήθηκαν από τον 1ο έως τον 3ο αιώνα από συνεχιστές της ύστερης ελληνιστικής παράδοσης της Αλεξανδρινής Σχολής και διασώθηκαν ως τη σημερινή εποχή. Τα πορτραίτα ανακάλυψε και ανέφερε πρώτος ο Ιταλός περιηγητής Πιέτρο ντε λα Βάλλε (Pietro Della Valle) το 1615[2]. Αυτά τα νεκρικά πορτραίτα, προορισμένα για ταφική χρήση, πήραν το όνομά τους από την όαση Φαγιούμ, 85 χλμ νότια του Καΐρου, επειδή εκεί ανακαλύφθηκαν τυχαία τα πρώτα δείγματά τους.

Άριστα διατηρημένα εξαιτίας του ξηρού κλίματος της αιγυπτιακής ερήμου, τα πορτραίτα Φαγιούμ είναι ζωγραφισμένα είτε με την εγκαυστικήτεχνική ή με την τεχνική της τέμπερας. Οι τεχνικές αυτές προέρχονται από την αρχαιοελληνική ζωγραφική παράδοση, που συνεχίστηκε στις πρωτοχριστιανικές εγκαυστικές εικόνες που φυλάσσονται σήμερα στη μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.

Η εγκαυστική τεχνική χαρακτηρίζεται από το λιωμένο κερί που, με τη βοήθεια του «καυτηρίου», του πινέλου ή του «κέστρου», απλωνόταν πάνω στο ξύλο ή το πανί που έπρεπε να ζωγραφιστεί. Το κερί απλωνόταν ομοιόμορφα στη ζωγραφική επιφάνεια και πάνω του ο καλλιτέχνης εκτελούσε την παράσταση που επιθυμούσε. Στο έργο σε αρκετές περιπτώσεις και ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του νεκρού χρησιμοποιούνταν φύλλα χρυσού, με τα οποία αποδίδονταν διακοσμητικοί στέφανοι και κοσμήματα.

Ο τρόπος που ζωγράφιζαν τα Φαγιούμ  : Κερί μέλισσας με σκόνες αγιογραφίας σε ξύλο

PAINTED BY BYZANTINE WAY - ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΤΡΟΠΑ

Αυγοτέμπερα σε προετοιμασμένο ξύλο (κόντρα πλακέ θαλάσσης)

PORTRAITS - ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σειρά "Φως Ελληνικό"

 Λάδι σε καμβά
© Όλα τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται στην ιστοσελιδα του ALESARTE © αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους και δημοσιεύονται όπως μας αποστέλλονται  - με δική τους ευθύνη - ως αυθεντικά έργα των ίδιων των καλλιτεχνών.Τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών προστατεύονται από την εθνική, κοινοτική και διεθνή νομοθεσία. Κάθε εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή απαγορεύεται αυστηρά.
© All of the images on this website ALESARTE © are copyrighted original artworks by the author and are protected by international copy right law. No materials in this web site may be reproduced, copied, downloaded, or used in any form without permission.    
 © Les œuvres d'Art présentes sur ALESARTE ©  sont soumises aux dispositions des différentes législations nationales et internationales sur la protection des droits d'auteurs. Toute reproduction ou utilisation des œuvres de cette galerie est interdite sans autorisation écrite de l'artiste.

Translate This Page