EXHIBITIONS - EVENTS 2023              ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023          EXPOSITIONS - ÉVÉNEMENTS 2023


APRIL 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΛΙΚΑΣ ΑΡΝΑΚΗ

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΥΔΡΙΑ»

Το Ίδρυμα Πολιτισμού "Υδρία" υποδέχεται κι επισήμως την άνοιξη και σας προσκαλεί

στην έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής της εικαστικού Λιλίκας Αρνάκη με τίτλο

"Ανοιξιάτικα Σχεδιάσματα",

την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 7.30 μ.μ.

Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά η Κασσάνδρα Δημοπούλου με το τσέλο της.

Πίνακες ζωγραφικής γεμάτοι φως και έντονα χρώματα, πρόσωπα που μιλούν και μορφές που αποκαλύπτουν τον ψυχισμό τους, χαρακτικά που ξεφεύγουν από τις συνήθεις νόρμες και υλικά ετερόκλητα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκθεσης, η οποία έχει ως τελικό σκοπό να δημιουργήσει στον επισκέπτη της αυτό το αίσθημα ευφορίας και αισιοδοξίας που η άνοιξη σημαίνει.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 

Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 - 15:00

Τετάρτη ΚΑΙ 18:00 - 21:00

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 31 Μαΐου 2023

Λίγα λόγια για τη δημιουργό

H Λιλίκα Αρνάκη γεννήθηκε στην Κοκκινόγη Ελασσόνος Λαρίσης σε αγροτική οικογένεια. Σπούδασε μηχανικός και εργάστηκε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ωστόσο η ζωγραφική και η χαρακτικής παρέμειναν το πάθος της, η βαλβίδα απελευθέρωσης των συναισθημάτων της, όπως η ίδια δηλώνει.                                                       Στο έργο της πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζεται ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξει όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου.                                                                                                                            Έχει στο ενεργητικό της 10 ατομικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη και συμμετοχή σε 52 ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, έχει πάρει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς κι έχει εκδώσει δύο βιβλία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Βορ. Ελλάδος και της ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων.

Ίδρυμα Πολιτισμού «Υδρία»    Τάσου Φάλκου - Αρβανιτάκη & Τιτίκας Αρβανιτάκη

Παπαμάρκου 28, Πλ. Άθωνος, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 221289


FEBRUARY 2023

                                                                                        JANUARY 2023


La Grande Bellezza Group exhibition - Medina Roma Art gallery - Opening 13/1/23

‘Το ταξίδι μας είναι εντελώς φανταστικό. Αυτή είναι η δύναμη του΄ Louis Ferdinand-Celine

O Paolo Sorrentino  αναζητά το βαθύτερο νόημα στις ταινίες που σκηνοθετεί.Με έναυσμα λοιπόν τις ταινίες του εν λόγω σκηνοθέτη  (“youth”, “ la grande bellezza”, “ la mano di dio”) Έλληνες καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα τα οποία αποδίδουν-το καθένα με τον τρόπο του- την ομορφιά,  την τοπιογραφία, την αύρα, την ιστορία της αιώνιας πόλης καθώς και άλλων περιοχών στην Ιταλία. Ορισμένα από αυτά κινούνται υπαινικτικά  στα σημεία που ο Sorrentino γίνεται καυστικός, κυνικός αλλά και ποιητικός ενώ αναστοχάζεται πάνω στην έννοια της μεγάλης ομορφιάς. Ζωγραφικά έργα και γλυπτά συνθέτουν την  συγκεκριμένη έκθεση κάποια με αναφορές σε άλλους εμβληματικούς σκηνοθέτες του ιταλικού κινηματογράφου, άλλα με αναφορά σε σημεία και στο ιδιαίτερο χρώμα της Ρώμης, ενώ τα περισσότερα από αυτά έχουν σαφείς αναφορές στις ταινίες  «Youth» και «La Grande Bellezza».

Το επιφανειακό, το υπερβολικό, το εντυπωσιακό μπορεί να φαντάζει όμορφο σε πολλές περιπτώσεις αλλά η μεγάλη ομορφιά είναι εσωτερική διαδρομή και εσωτερικό βλέμμα, ενέχει σιωπή και σοφία , τολμηρές παραδοχές και αφαίρεση, συμφιλίωση με τις βαθύτερες αλήθειες μας.
 
 

© Copyright ALESARTE the online ART gallery