TROULI GEORGIA


TROULI  GEORGIA

H Γεωργία Τρούλη  γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1979.

Κατάγεται από την Κρήτη.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης,  απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. (τμήμα Ψυχολογίας), απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και φοιτήτρια της σχολής Πολιτικών Επιστημών του ίδιου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Ασχολείται με την συγγραφή, έχει εκδώσει έξι ποιητικά βιβλία και δημοσιεύει κείμενα και ποιήματα σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.

Παράλληλα πραγματοποιεί δράσεις στην πόλη με ομάδες ποιητών και καλλιτεχνών (Άσμα Ασμάτων-Ροτόντα, Ρώμος  Φιλύρας- Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Γυναικεία Κραυγή- Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 3χ3 Πεδίο Δράσης  Κόδρα κ.α.).

Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές.

Έργα της έχουν φιλοτεχνήσει λογοτεχνικά περιοδικά και βιβλία εκδόσεων. 

Εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως εικαστικός.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :

Georgia Trouli 
Visual Artist - Curator
T.6949411565

https://www.facebook.com/georgiatrouliart

https://www.facebook.com/Georgia-Trouli-photoshooting-584661975347089

********************************************************************************

Georgia Trouli was born in November 1979.

Her origin is from Crete.

She is a graduate of the School of Occupations of Health and Welfare of ATEI Thessaloniki. Graduate of the Faculty of Philosophy of the Aristotle University of Thessaloniki - Department of Psychology, graduate of the School of Fine Arts of the Aristotle University of Thessaloniki and a student of the Political Sciences School of the same university institute.

She is involved with writing; she has released five books of poetry and publishes texts and poems in various printed and electronic literary journals. 

She also performs actions in the city with poets and artists (Asma Asmaton-Rotonda, Romos Filyras - Psychiatric Hospital of Thessaloniki, Women's Howl - Macedonian Museum of Contemporary Art, 3x3 Field of Action Kodra, Saixpirikon bookstore –poetic performances, etc.)

She has made three solo exhibitions and has participated  in group exhibitions.

Her works have been illustrated several literary and art magazines and publishing books.

She lives and works in Thessaloniki, Greece.


Contact

Georgia Trouli 
Visual Artist - Curator
T.6949411565

https://www.facebook.com/georgiatrouliart

https://www.facebook.com/Georgia-Trouli-photoshooting-584661975347089INSIDE THE STUDIO
Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε το πρωτότυπο, απευθυνθείτε κατευθείαν στους καλλιτέχνες 

If you want to buy the original, contact  the Artist directly

Si vous souhaitez acheter l'original, contactez directement l'Artiste
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΧΘΕΣ (8/8/2020)

APRIL 2024

Photography XVIII (Φωτογραφίες απο ΡΩΜΗ)
MARCH 2024

NEW ARTWORK ARRIVALS
DECEMBER 2023

Photography XVII (Φωτογραφίες απο Φλώρινα)
NEW ARTWORK ARRIVALS
NOVEMBER 2023

Photography XVI
NEW ARTWORK ARRIVALS
AUGUST 2023

GAiA/terra

Με τον ευρύτερο τίτλο Gaia/Terra θα εγκαινιαστεί η νέα έκθεση στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, στη Medina Roma Art Gallery στις 7 Ιουλίου του 2023.

Η Γη, ως αρχετυπική θεότητα, ως πρωτογενές υλικό , η γη ως φύση, ως χώρα, ως έδαφος,  ως μη σύνορο,  ως χώμα, ως τοπίο, ως κάλεσμα για το πέρα από, για το επέκεινα, η γη ως αυτή που φέρει νερό και ζωή , ως ενεργειακό πεδίο, ως πυρήνας, ως φωτιά, ως συνεχής διαμόρφωση, ως μεταμόρφωση,  ως μετατόπιση, ως αέρας, ως στατικό στοιχείο.

Η γη στην απλή και μεγαλειώδη της ομορφιά, ως στοχασμός, ως ενατένιση, η γη ως πλανήτης, η γη στο ελάχιστό της στοιχείο-η πέτρα, το φύλλο, η σταγόνα- η γη στην ολότητά της, στα επιμέρους κομμάτια της, στα μη προφανή, στη συνεχή αποδόμηση και στην διαρκή ανασύνθεσή της. 

Η γη στον δικό της ρυθμό, στην ακατάπαυστη αναγέννηση.

     Georgia Trouli

Visual Artist-Curator
Spazi eterni

Αιώνιοι χώροι μιας διαρκούς αναζήτησης, μιας ψυχής που ξέρει να δημιουργεί χώρο, δομή και ρευστότητα,  αποδόμηση,  αφαίρεση και απλότητα.

‘Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού
και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;’- Μπέρτολτ Μπρεχτ

Αντικαθιστώντας την λέξη βίαια  με την λέξη έντονα θα έλεγα ότι αυτός ο στίχος του Μπρεχτ ταιριάζει πολύ στην δουλειά της Μαρίας Παπαδοπούλου αλλά και στην ιδιοσυγκρασία της,  όπως την ξέρω από  το λίγο που έχουμε αλληλεπιδράσει. Είναι μια καλλιτέχνης, μεταξύ άλλων ιδιοτήτων, η οποία έχει κατακτήσει για τον εαυτό της να είναι και η ορμή και το όριο.

Έργα που αποτελούν ενεργειακές πύλες, χώροι επιβλητικοί και μεταφυσικοί ταυτόχρονα καλούν τον θεατή σε άνοιγμα της όρασης, της συνείδησης και δημιουργούν ένα πέρασμα για να μεταβούμε στο μετα- χώρο όλων χώρων και της προσωπικής γεωγραφίας που έχει δημιουργήσει με το δικό της ξεχωριστό δαχτυλικό αποτύπωμα, η Μαρία Παπαδοπούλου.

Έντονη παλέτα, θερμές ζωτικές χρωματικές επιστρώσεις γεμισμένες ένταση και συναίσθημα, παντρεύονται με πιο ψυχρές λογικές χωρικές δομές και ρευστές επικαλύψεις. Όλα συνθέτουν έργα μέσα στα οποία πάλλεται η ζωή, η σιωπή ,η απουσία της ανθρώπινης μορφής, η αναζήτηση ενός άλλου χώρου, η επινόηση ενός περάσματος, η διερώτηση για τον μετά χώρο και χρόνο, το επέκεινα του τοπίου και της συνείδησης, αυτό το οποίο ακόμη δεν μας έχει αποκαλυφθεί και συνεχώς μας έλκει.

Οι δρόμοι που θα ακολουθήσει, οι χώροι που θα την εμπεριέξουν , οι χώροι που η ίδια αναγνωρίζει και ανακαλύπτει ξανά, η δημιουργία νέων,  οι χώροι που θα αποφασίσει να μείνουν άδειοι και οι χώροι που οραματίζεται να δει τον εαυτό της, η συνεχής περιέργεια για την διαδρομή, η απόλαυση αυτής χωρίς προσδοκία για προορισμό, η δύναμη του ενδιάμεσου χώρου, η ‘αλλοτρίωση’ που συντελείται κυρίως ως δυναμική μεταμόρφωση, η μετάβαση της σε άλλες φάσεις ζωής και δημιουργίας, ο ερωτικός τρόπος που όλα της τα έργα έχουν τόση σάρκα, τόση έκρηξη,  τόση ενότητα ,  συνέπεια και ελευθερία στην αποτύπωση τους στον καμβά .

Μέσα στα ανεικονικά  έργα της συγκεκριμένης έκθεσης  υπάρχουν δύο προσωπογραφίες ζωγραφισμένες με τον χαρακτηριστικό αφαιρετικό, εξπρεσιονιστικό  τρόπο της δημιουργού.

Η «Ψυχή» το μοναδικό έργο της έκθεσης που έχει τίτλο,  στέκει εκεί ακέραιο, η απαρχή, ο παρατηρητής και το εσωτερικό παιδί μιας συνείδησης που θέλει, βλέπει, αναζητά και επιμένει. Και ένα δεύτερο πρόσωπο,  σε άλλο έργο. με όλη την θρησκευτικότητα και την πνευματικότητα θα έλεγα, μιας εικόνας που βρίσκεται μέσα και έξω από την έντονη ψυχική αρχιτεκτονική τοπιογραφία της έκθεσης.

 Η Μ. Παπαδοπούλου,  όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ,  έχει μέσα  της την στόφα και του αρχιτέκτονα και του ποιητή- καλλιτέχνη. Ξέρει να δομεί και ξέρει να αποδομεί αλλά και  να ονειρεύεται, ξέρει τι και μέχρι πού και πώς θα ελέγξει τον χώρο της και έπειτα  αφήνεται στην ροή και στο ξεπέρασμα των ορίων, αφήνεται η ίδια στον μετά- χώρο της, στο άχρονο της δημιουργίας, στους αιώνιους χώρους που μας κοινωνεί.

Η έκθεση Spazi Eterni αποτελεί -μαζί με την προσθήκη νέας δουλείας- σύνθεση έργων από  δύο παλαιότερες ατομικές εκθέσεις της δημιουργού, οι οποίες είχαν τους τίτλους ‘Αλλοτρίωση¨ και ‘Μεταχώρος’ και είχαν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

    GEORGIA TROULI

Psychologist-Visual Artist-Curator

NEW ARTWORK ARRIVALS
JUNE 2023
NEW ARTWORK ARRIVALS
MAY 2023

NEW ARTWORK ARRIVALS
APRIL 2023
Photography XV
NEW ARTWORK ARRIVALS
JANUARY 2023
Photography XIV 
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗ)
JANUARY 2023


La Grande Bellezza Group exhibition - Medina Roma Art gallery - Opening 13/1/23

‘Το ταξίδι μας είναι εντελώς φανταστικό. Αυτή είναι η δύναμη του΄ Louis Ferdinand-Celine

O Paolo Sorrentino  αναζητά το βαθύτερο νόημα στις ταινίες που σκηνοθετεί.Με έναυσμα λοιπόν τις ταινίες του εν λόγω σκηνοθέτη  (“youth”, “ la grande bellezza”, “ la mano di dio”) Έλληνες καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα τα οποία αποδίδουν-το καθένα με τον τρόπο του- την ομορφιά,  την τοπιογραφία, την αύρα, την ιστορία της αιώνιας πόλης καθώς και άλλων περιοχών στην Ιταλία. Ορισμένα από αυτά κινούνται υπαινικτικά  στα σημεία που ο Sorrentino γίνεται καυστικός, κυνικός αλλά και ποιητικός ενώ αναστοχάζεται πάνω στην έννοια της μεγάλης ομορφιάς. Ζωγραφικά έργα και γλυπτά συνθέτουν την  συγκεκριμένη έκθεση κάποια με αναφορές σε άλλους εμβληματικούς σκηνοθέτες του ιταλικού κινηματογράφου, άλλα με αναφορά σε σημεία και στο ιδιαίτερο χρώμα της Ρώμης, ενώ τα περισσότερα από αυτά έχουν σαφείς αναφορές στις ταινίες  «Youth» και «La Grande Bellezza».

Το επιφανειακό, το υπερβολικό, το εντυπωσιακό μπορεί να φαντάζει όμορφο σε πολλές περιπτώσεις αλλά η μεγάλη ομορφιά είναι εσωτερική διαδρομή και εσωτερικό βλέμμα, ενέχει σιωπή και σοφία , τολμηρές παραδοχές και αφαίρεση, συμφιλίωση με τις βαθύτερες αλήθειες μας.

NEW ARTWORK ARRIVALS
DECEMBER 2022
Photography XIII
NOVEMBER 2022

Georgia Trouli 
Visual Artist - Curator
T.6949411565
NEW ARTWORK ARRIVALS
AUGUST 2022
Photography XII
AUGUST 2022
MAY - JUNE 2022

Φωτογραφίες από την έκθεση μινιατούρας του Σκετβε - Η συμμετοχή μου

FEBRUARY- MARS 2022

ΤΑΤΑVLA

Group exhibition

Στην μυσταγωγική Κωνσταντινούπολη λαμβάνει χώρα η έκθεση Tatavla με διεθνή συμμετοχή και με συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών. Σε μια εποχή που οι άξονες αναφοράς συνεχώς επαναξιολογούνται και μετατοπίζονται σε ό,τι αφορά παρελθόν παρόν και μέλλον, στην  Αστική σχολή Ταταούλων θα φιλοξενηθούν  εικαστικά έργα που το καθένα με τον τρόπο του και  όλα μαζί θα δημιουργήσουν ένα  μωσαϊκό συνολικής μνήμης και  σύγχρονης αισθητικής, με κοινό σημείο φυγής αυτό που συνεχώς βιώνεται, ξεδιπλώνεται και φανερώνεται κάθε παρούσα στιγμή.

Georgia Trouli

Visual Artist-Curator

NEW ARTWORK ARRIVALS
FEBRUARY 2022

Photography XI

Photography X


Photography IX
NEW ARTWORK ARRIVALS
JANUARY 2022

Photography VIII

DECEMBER 2021

Απο την έκθεση που επιμελήθηκα Human Passage της Gilda Frumkin

NEW ARTWORK ARRIVALS
NOVEMBER 2021  

Photography VII
NEW ARTWORK ARRIVALS
NOVEMBER 2021  
NEW ARTWORK ARRIVALS
NOVEMBER 2021  

Photography VI
NEW ARTWORK ARRIVALS
OCTOBER 2021  

Photography V
Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης 'meet our spirit'
JUNE - JULY 2021 
NEW ARTWORK ARRIVALS
MAY 2021 
NEW ARTWORK ARRIVALS
MAY 2021  

Photography IV
NEW ARTWORK ARRIVALS
APRIL 2021  
NEW ARTWORK ARRIVALS
APRIL 2021  

Photography III
NEW ARTWORK ARRIVALS
MARCH  2021   (3)

Photography II
NEW ARTWORK ARRIVALS
MARCH  2021   (2)
NEW ARTWORK ARRIVALS
MARCH  2021   (1)

NEW ARTWORK ARRIVALS
FEBRUARY 2021
NEW ARTWORK ARRIVALS
JANUARY 2021
NEW ARTWORK ARRIVALS
DECEMBER 2020
NEW ARTWORK ARRIVALS
JULY 2020
MARCH 2020
© Όλα τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται στην ιστοσελιδα του ALESARTE© αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους και δημοσιεύονται όπως μας αποστέλλονται  - με δική τους ευθύνη - ως αυθεντικά έργα των ίδιων των καλλιτεχνών.Τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών προστατεύονται από την εθνική, κοινοτική και διεθνή νομοθεσία. Κάθε εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή απαγορεύεται αυστηρά.
© All of the images on this website ALESARTE© are copyrighted original artworks bythe author and are protected by international copy right law. No materials in this web site may be reproduced, copied, downloaded, or used in any form without permission.   

© Les œuvres d'Art présentes sur ALESARTE©   sont soumises aux dispositions des différentes législations nationales et internationales sur la protection des droits d'auteurs. Toute reproduction ou utilisation des œuvres de cette galerie est interdite sans autorisation écrite de l'artiste.

Translate This Page

© Copyright ALESARTE the online ART gallery