GEOMBRE FANNY     Φάννυ Γεωμπρέ

Η Φάννυ Γεωμπρέ είναι Αρχιτέκτων, Ζωγράφος και Φωτογράφος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε την Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Εργάστηκε πολλά χρόνια ως Αρχιτέκτων ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και ως στέλεχος σε Εταιρίες του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, τη Ζωγραφική και τη Φωτογραφία. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Επικοινωνία:

210 8658319,

6944 949854
e-mail: fogeobre@gmail.com


 Fanny Geombre

Fanny Geombre is an Architect, an Artist and a Photographer.

Born in Athens, she graduated from the German School of Athens and studied Architecture in Hanover, Germany.

She practiced Architecture for many years, either free-lancing or working in companies of the Broad Public Sector.

The last four years she returned to the point where she originated from, Painting and Photography. She has participated in many group exhibitions so far.

Contact:

+30 210 8658319,

+30 6944 949854
e-mail::
fogeobre@gmail.com

Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε κάποιο πρωτότυπο έργο, απευθυνθείτε κατευθείαν στον καλλιτέχνη


If you want to buy the orignal artwork, contact  the Artist  directly

The Summer Spirit: (Aqua)

Η σειρά  The Summer Spirit: (Aqua) δημιουργήθηκε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2012.
Την αποτελούν περισσότερες από 50 μικρές ακουαρέλλες (14cmx21cm) δουλεμένες επάνω σε πολύ λεπτό χαρτί (Onion skin paper) σε μικτή τεχνική με μελάνι και λαδοπαστέλ.
Ονειρικά τοπία, λαχτάρα αλλά και ευδαιμονία αναμειγνύονται με ζεστά καλοκαιρινά χρώματα και φως αποδίδοντας αφηρημένες αλλά συχνά και πολύ συγκεκριμένες μαρτυρίες.
Η συγκεκριμένη επιλογή της σειράς εκτέθηκε τον Οκτώβρη του 2013 στο Μουσείο του Σπύρου Βασιλείου στα πλαίσια ομαδικής έκθεσης.


Click Thumbnails to Enlarge with Detailed Information
NEW ARTWORK ARRIVALS
OCTOBER 2019

Summer Confetti


Η μεταμοντέρνα θεωρία της τέχνης, υπό της επίδραση της κοσμογονικής Οδύσσειας του James Joyce, πολύ συχνά έχει ανατρέξει στην μυθολογική μορφή του Πρωτέα προκειμένου να περιγράψει την εικόνα του αρχετυπικού  δημιουργού και να προσδιορίσει επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο φιλοδοξεί να προσεγγίσει την διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Εφορμώμενος από τον Ομηρικό χαρακτήρα που χαρακτηρίζεται από την ικανότητα της αέναης αλλαγής και μεταμόρφωσης, ο ήρωας του Joyce είναι ένας καλλιτέχνης που ουσιαστικά παθιάζεται με το εγχείρημα της αποτύπωσης της μεταβαλλόμενης  πραγματικότητας. Πασχίζει αδιάκοπα, μέσω του έργου του, να αντιπαρατεθεί με τα όρια της δικής του κατανόησης του κόσμου και των φαινομένων του αλλά και με τους περιορισμούς και τα αδιέξοδα των δημιουργικών του μέσων.

Στην ουσία, ο Πρωτέας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συμβολική εικόνα του σύγχρονου καλλιτέχνη, ο οποίος καλείται σε καθημερινή βάση να αναζητεί αδιάκοπα νέους τρόπους έκφρασης για να περιγράψει μια πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από ρευστότητα, εναλλαγές και πολλαπλές ερμηνείες. Μπροστά σ’ αυτό το τιτάνιο καθήκον, ο εφησυχασμός και η παγίωση μιας «καλλιτεχνικής ταυτότητας», ενός «προσωπικού ύφους», που οι παραδοσιακοί κριτικοί τέχνης συνήθιζαν να χαρακτηρίζουν ως το απόλυτο ζητούμενο κάθε επιτυχημένου δημιουργού φαίνονται  πλέον έννοιες όχι απλώς παρωχημένες αλλά επικίνδυνες. Αντιθέτως, καθήκον του σύγχρονου δημιουργού είναι η διαρκής εγρήγορση, η αμφισβήτηση και η αναθεώρηση ακόμη και όσων μέχρι πρότινος μπορεί να φαίνονταν σταθερές αξίες.

Στην έκθεση «Προσεγγίσεις», η Φάννυ Γεωμπρέ φαίνεται πως ασπάζεται την ανάγκη για πολυσχιδή αναζήτηση των καλλιτεχνικών της μέσων και, κατ’ επέκταση, πολλαπλή ερμηνεία των επάλληλων επιπέδων της πραγματικότητας, χαρακτηριστικά που διακρίνουν έναν δημιουργό ανοιχτό στις προκλήσεις και ικανό να διεκπεραιώσει με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα.

Στα έργα της, ακολουθώντας χωρίς φόβο μια γνήσια επιθυμία πειραματισμού και εξαντλητικής διερεύνηση των μέσων που έχει στη διάθεσή της, κατορθώνει να στήσει μια νέα, δυναμική πρόταση που διακρίνεται για την ευρύτητα και την φρεσκάδα της. Καθένα στοιχειοθετεί μια αυτάρκη θεώρηση του κόσμου, μια ελκυστική αντανάκλαση της υλικότητας του κόσμου που μας περιβάλλει, όπως όμως αυτό έχει μεταστοιχειωθεί μέσω της ελευθερίας της καλλιτεχνικής φαντασίας της δημιουργού.

Ακολουθώντας με συνέπεια το πρότυπο του Πρωτέα, η Φάννυ Γεωμπρέ προσεγγίζει διαφορετικά, με κάθε έργο της, την αρχική ουσία, το «πρώτον» από το οποίο προέκυψε η πραγματικότητα με τις άπειρες παραλλαγές της. Κάθε έργο είναι μια καινούργια, εξίσου έγκυρη και αυτούσια, απόπειρα εικαστικής ερμηνεία του κόσμου που μας περιβάλλει, μια πρόταση που έχει χτιστεί με βάση τη φόρμα και το χρώμα, μια γοητευτική περιδίνηση σ’ έναν κόσμο ταυτοχρόνως τόσο οικείο και ανοίκειο, τον κόσμο μιας αυθεντικής δημιουργού.Χριστίνα Σωτηροπούλου
Ιστορικός Τέχνης

NEW ARTWORK ARRIVALS
APRIL 2019

Φωτογραφία


© Όλα τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται στην ιστοσελιδα του ALESARTE ©  αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους και δημοσιεύονται όπως μας αποστέλλονται  - με δική τους ευθύνη - ως αυθεντικά έργα των ίδιων των καλλιτεχνών.Τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών προστατεύονται από την εθνική, κοινοτική και διεθνή νομοθεσία. Κάθε εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή απαγορεύεται αυστηρά.
© All of the images on this website  ALESARTE ©  are copyrighted original artworks bythe author and are protected by international copy right law. No materials in this web site may be reproduced, copied, downloaded, or used in any form without permission.    
© Les œuvres d'Art présentes sur  ALESARTE ©  sont soumises aux dispositions des différentes législations nationales et internationales sur la protection des droits d'auteurs. Toute reproduction ou utilisation des œuvres de cette galerie est interdite sans autorisation écrite de l'artiste.

Translate This Page