ZOI  CHRISTINA


Χριστίνα Ζώη

 

Ζω και εργάζομαι στα Ιωάννινα και τόπος καταγωγής μου είναι το Αγρίνιο.

 

Όσον αφορά τη ζωγραφική έχω παρακολουθήσει για τρία χρόνια εικαστικό

εργαστήριο στα Ιωάννινα.

Εχω παρακολουθήσει  επίσης σεμινάρια φωτογραφίας και εμφάνισης σε σκοτεινό θάλαμο καθώς και αγγειοπλαστικής στο Εργαστήριο του Δήμου Ιωαννιτών ενώ, παράλληλα, είμαι τελειόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων.

 

Έχω λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη της Ελλάδος κι έχω κάνει μια ατομική έκθεση των έργων μου στη  Χαλκιδική.

 

Christina Zoi

 

Art has always been my passion.

I like to paint, especially using oil colors and tempera.

From flowers to portraits and scenes of the day.

 

I have participated in many exhibitions in Athens, Thessaloniki, Paros and others.

 

 

You may contact me by e-mail:

chzoi@uoi.gr  and  christinazoi@yahoo.com


 or through my profile in Facebook:

 

https://www.facebook.com/christina.zoe1

 

 

 Other links to present my work are also:

 

http://christinazoi.simplesite.com

 

http://chzoi2.wix.com/art-news-ioannina

 

http://christinazoiartnewsioannina.blogspot.gr

 

 

VIDEOS IN YOUTUBE:

 

https://youtu.be/qAqdbxllVHc

 

https://youtu.be/pVmuPy0zb28

 

https://youtu.be/iMzxrneG93I

 

https://youtu.be/kZPNGn8_3Ic

 

https://youtu.be/tbOK5jQNO6U

 

https://youtu.be/TZdxBfOplQs

 

https://youtu.be/uBIurVFQwsU

 

https://youtu.be/OH-_0rU_DyQ

 

 

ON TALENTHOUSE:

https://www.talenthouse.com/christina-zoi

 

ON artblr:

https://www.artblr.com/christinazoi1506279623

"ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ… ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!"

Έ κ θ ε σ η  Ζ ω γ ρ α φ ι κ ή ς  τ η ς  Χ ρ ι σ τ ί ν α ς Ζ ώ η
Ε κ θ ε σ ι α κ ό ς  Χ ώ ρ ο ς  Π ν ε υ μ α τ ι κ ο ύ  Κ έ ν τ ρ ο υ  Δ ή μ ο υ  Ι ω α ν ν ι τ ών
                                                                            Δ ε υ τ έ ρ α 1 6  έ ω ς Π α ρ α σ κ ε υ ή  2 7 Α π ρ ι λ ί ο υ.
  Ω ρ ά ρ ι ο  λ ε ι τ ο υ ρ γ ί α ς : 11 πμ. – 1 μμ . & 6 – 9 μ μ.

Η ατομική ή καλύτερα, αναδρομική έκθεση των έργων μου στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 27 Απριλίου. Έχοντας γεννηθεί στο Αγρίνιο και ζώντας εδώ και χρόνια στα Ιωάννινα, δηλώνω με την έκθεση αυτή, την εικαστική μου παρουσία στην πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών. Οι χρωματικές συνθέσεις της έκθεσης «Το Χρώμα είναι εκεί… στην άκρη του Χρόνου», αποτελούν για μένα μια ακροβασία ανάμεσα σ’ ένα φανταστικό διηνεκές παρελθόν αλλά και σ’ ένα παρόν, όπου η στιγμή, διαρκώς, μεταλλάσσεται. Αυτό συμβαίνει μέσα από θεματικές της έκθεσης, άκρως χαρακτηριστικές ενός timing που τελεί σ’ έναν ανεπιστρεπτί χρόνο, είτε μέσα από θεματικές που σκιαγραφούν την πνευματική μου οντότητα σαν καλλιτέχνιδα σ’ ένα παρόν, απόλυτα εναρμονισμένο μαζί τους.
Ο Χρόνος αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ένα θεμελιακό στοιχείο στον κόσμο της Τέχνης. Στα έργα μου λοιπόν, ο Χρόνος αποτυπώνεται ελεύθερα αλλά και αμφίσημα, χωρίς να παύει ωστόσο να αποτελεί δομικό τους στοιχείο. Οι εικόνες που πραγματεύομαι με το χρωστήρα μου θα μπορούσαν να υπάρξουν στο τώρα, στο χθες και ίσως και στο αύριο. Απεικονίζονται πρόσωπα, σκηνές και στιγμές, συναισθήματα που ο σκοπός τους είναι, μες στην ακινησία τους, να συνταράξουν. Γεγονότα ευρύτερα, όπως το ναυάγιο στη Μυτιλήνη το 2014, τα δυο παιδιά που σώζονται από τον Έλληνα διασώστη και μια ελληνική θάλασσα ταραγμένη, όπως και η ψυχή των εκατοντάδων ανθρώπων που τη διέσχισαν τα τελευταία χρόνια, σε συνθήκες απόγνωσης. Οι τεχνικές μου αποτυπώσεις είναι διαφορετικές προσδίδοντας μια ποικιλία γραφής στα έργα που ίσως να ξαφνιάζει και να προκαλεί, οπωσδήποτε όμως δίνουν την αίσθηση ότι αυτόβουλα αυθυποβάλλομαι σε αυτές τις εικαστικές δοκιμασίες που αποτελούν σίγουρα και εσωτερικές διεργασίες.
Σε μια εποχή της ταχύτητας, της αστραπιαίας εναλλαγής των άπειρων εικόνων με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε από παντού, τα έργα της έκθεσης για μένα, στέκουν σαν εμπνευσμένοι παρατηρητές, με στιβαρότητα και μια ομιλούσα α-κινησία τόσο των ανακαλούμενων εικαστικά εικόνων όσο και της φευγαλέας στιγμής. Είναι θεωρώ μια διαφορετική καλλιτεχνική ματιά, αντίστοιχη της «
glance» για την βρετανική ορολογία, ματιά δηλαδή με υπόβαθρο σκέψης πάνω στο εικαστικό αντικείμενο και όχι μια «glimpse», μια αναλαμπή δηλαδή που φώτισε τη στιγμή και ενέπνευσε το χρώμα και τη σύνθεση. Ακριβώς αυτό είναι το «Χρώμα που έμεινε ΕΚΕΙ… στην ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ», είναι έργα δηλαδή που με σφράγισαν σα δημιουργό, αποδεικνύοντας ότι η Τέχνη είναι η επιθυμία για δοκιμασία, μια ανάγκη ψυχής, που επαναλαμβάνει την έντασή της στο διηνεκές, φτάνοντάς τη ενίοτε και στα άκρα.

Χριστίνα Ζώη

NEW ARRIVALS  
JULY 2019
NEW ARRIVALS  
MARCH 2018


 Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε το πρωτότυπο, απευθυνθείτε κατευθείαν στον καλλιτέχνη        


    If you want to buy the original, contact the Artist directly

© Όλα τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του ALESARTE © αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους και δημοσιεύονται όπως μας αποστέλλονται  - με δική τους ευθύνη - ως αυθεντικά έργα των ίδιων των καλλιτεχνών. Τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών προστατεύονται από την εθνική, κοινοτική και διεθνή νομοθεσία. Κάθε εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή απαγορεύεται αυστηρά.

© All of the images on this website  ALESARTE © are copyrighted original artworks by the author and are protected by international copy right law. No materials in this web site may be reproduced, copied, downloaded, or used in any form without permission                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            © Les œuvres d'Art présentes sur  ALESARTE ©  sont soumises aux dispositions des différentes législations nationales et internationales sur la protection des droits d'auteurs. Toute reproduction ou utilisation des œuvres de cette galerie est interdite sans autorisation écrite de l'artiste.

Translate This Page