PANAGOU KATE

 ­ 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Καίτη Πανάγου - Σταυρακούδη γεννήθηκε στην Ιστιαία Ευβοίας.

Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε τριάντα δύο περίπου χρόνια σαν καθηγήτρια φιλόλογος στη Μ.Ε (δευτεροβάθμια εκπαίδευση), σε Λύκεια. Διαμένει μόνιμα στη Χαλκίδα. Είναι έγγαμη και έχει έναν γιο.             

Η αγάπη της για τη ζωγραφική πάντα υπέβοσκε μέσα της. Η λατρεία της για τη φύση, για οτιδήποτε όμορφο που κοσμεί τη ζωή μας, το αποθησαύρισμα των γνώσεων που εισέπραξε κατά την πορεία της ζωής της, τα βιώματά της, οι εμπειρίες και εικόνες από τα ταξίδια της, δημιούργησαν τις εμπνεύσεις της που άρχισαν να αποτυπώνονται στον καμβά αυθόρμητα. Είναι παντελώς αυτοδίδακτη. Δάσκαλοί της είναι το μυαλό και η ψυχή της. Δεν αρκείται μόνο σε μία τεχνοτροπία!! η έκφρασή της αποδίδεται με πολλούς τρόπους, που άπτονται του ρεαλισμού, σουρεαλισμού με ιδεολογικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις και του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Τα υλικά που χρησιμοποιεί  είναι κυρίως λάδια, ακρυλικά, υδροχρώματα και όχι μόνο.   

                                                                                                                                                                       Είναι μέλος του εικαστικού συλλόγου ''ΑΠΕΛΛΗΣ'' στον οποίο είναι και ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ του διοικητικού συμβουλίου, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και Τέχνης (ΠΕΛΤ), της Ένωσης καλλιτεχνών ''ΔΙΩΝΗ'' και σε άλλους εικαστικούς συλλόγους. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές Εκθέσεις περίπου 40 και συνεχίζει να λαμβάνει μέρος, σε διάφορους εικαστικούς χώρους στην ΑΘΗΝΑ, Δημοτική Πινακοθήκη ΛΕΦΑ στο Ψυχικό, στο Φλοίσβο Π. Φαλήρου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά με την UNESCO(Πειραιώς και Νήσων),  στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, στον φιλολογικό σύλλογο ''ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ''   κατόπιν διαγωνισμού, σε συνεργασία με Κυπρίους καλλιτέχνες στον εικαστικό χώρο Ναός Τέχνης 8 δυτικά, στο Δημαρχείο Περιστερίου, με τον εικαστικό σύλλογο ''ΑΠΕΛΛΗΣ'' στη ΧΑΝ Αθηνών, στην Time of Art Gallery, Κηφισιά, στο Booart στου Ψειρή, στο ''Καμίνι'' Γαλατσίου, στο μορφωτικό κέντρο της Αιγυπτιακής πρεσβείας, στον Άλιμο Αττικής, στο ATHENS HEART MALL, στη Gallery ''ΔΙΩΝΗ'', στο Δημαρχείο της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, στη GALLERY Contemporary space of Athens,στη ΧΑΛΚΙΔΑ, στην Ιστιαία, στη ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της περιοχής ''ΕΛΥΜΝΙΑ'' και αλλού.   

    ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 

Μάρτιο 2014, Δεκέμβριο 2015 και Σεπτέμβριο 2017 στη ΧΑΛΚΙΔΑ.

Εξαιρετική η συμμετοχή της (με 4 πίνακες) στο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015(συλλεκτικό)των εκδόσεων ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ . Επίσης στο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017(συλλεκτικό) των εκδόσεων ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ (με έντεκα πίνακες). Συμμετοχή στο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ''ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ'', συμμετοχή στο δεύτερο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ''ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ....''  συμμετοχή με δύο πίνακές μου στο τρίτο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ''ΕΡΩΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΩΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ'' συμμετοχή με δύο έργα μου στο τέταρτο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ''ΤΑΞΙΔΙΑ'' από τις Διαδρομές Τέχνης.

Ενδεικτικά αναφέρεται, Α' ΒΡΑΒΕΙΟ σε έργο της στο διαγωνισμό της παγκόσμιας σελίδας ''ART FREAKS PEOPLES CHOISE ART CONTEST'' (από 620+έργα), ΒΡΑΒΕΙΟ έργου της από τη διεθνή σελίδα τέχνης ''ΕXHIBIΤION OF ART BY THE WORLD'' Πολλά άλλα έργα της έχουν τύχει διακρίσεων και σε άλλες διεθνείς ομάδες. Έργα της έχουν δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στον Άγ.Σάββα, στο Χατζηπατέρειο ίδρυμα, στο Νοσοκομείο Ι. Μεταξάς, στο Χαμόγελο του παιδιού. Πολλά έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail            panagou.ka@hotmail.com                                                             

FACEBOOK    https://www.facebook.com/kaiti.panagou.

Tηλ.ΚΙΝ          +30 6977232895

Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε το πρωτότυπο,
απευθυνθείτε κατευθείαν στον καλλιτέχνη


If you want to buy the original,
contact  the Artist directly

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΒΡΑΒΕΙΑ

NEW ARTWORK ARRIVALS
DECEMBER  2018
NEW ARTWORK ARRIVALS
APRIL 2018

 PAINTINGS WITH IDEOLOGICAL AND PHILOSOPHΙCAL EXTENSIONS
 (ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ)

Abstract  - Αφηρημένα

Landscapes - Τοπία
Seascapes- Θαλασσινά τοπία
Other - Διάφορα άλλα
© Όλα τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται στην ιστοσελιδα του ALESARTE © αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους και δημοσιεύονται όπως μας αποστέλλονται  - με δική τους ευθύνη - ως αυθεντικά έργα των ίδιων των καλλιτεχνών.Τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών προστατεύονται από την εθνική, κοινοτική και διεθνή νομοθεσία. Κάθε εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή απαγορεύεται αυστηρά.
© All of the images on this website   ALESARTE © are copyrighted original artworks by the author and are protected by international copy right law. No materials in this web site may be reproduced, copied, downloaded, or used in any form without permission.
© Les œuvres d'Art présentes sur  ALESARTE ©  sont soumises aux dispositions des différentes législations nationales et internationales sur la protection des droits d'auteurs. Toute reproduction ou utilisation des œuvres de cette galerie est interdite sans autorisation écrite de l'artiste.

Translate This Page